Combi 5000 Toprak Ph / EC / Nem / Sıcaklık / Anlık İletkenlik Ölçüm Cihazı

0,00 TL
Stok Kodu
BLQSZ456
Garanti Süresi
24 Ay
Fiyat
0,00 EUR + KDV
Havale
0,00 TL (%1,00 havale indirimi)
Adet
Combi 5000 Toprak Ph / EC / Nem / Sıcaklık / Anlık İletkenlik Ölçüm Cihazı
 
COMBI 5000 Toprak ölçüm cihazı; bitki yetiştirmede en önemli etken oluşturan 5 farklı parametrenin (ph, anlık iletkenlik, ec, nem, sıcaklık), hızlı ve hassas ölçümünü sağlayan, en önemli özellik olarak doğrudan topraktan ölçüm yapan cihazıdır.
 

                       


Doğrudan topraktan ölçüm yapılmasının önemi : Toprak kendi içerisinde torf, gübre gibi katkılar bulunan bir karışımdır. Bu toprağın yetiştirilen bitkilerin tümünde homojen şekilde kullanılabilmesi bu cihaz sayesinde mümkün olacaktır. Örneğin birden fazla saksıda bitkileri bulunan bir üretici; bazı saksılardaki yaprakların renkleri farklı veya sararmış şekilde gördüğünde, bunun ne eksikliğinden kaynaklandığını bu cihaz ile tespit edebilecektir.



TOPRAK NEM ÖLÇÜMÜ:
- Combi 5000 cihazının SMT100 probu ile topraktaki sıcaklık ve nem değerleri hızlı ve hassas bir şekilde ölçülebilmektedir. Elde edilen nem ve sıcaklık değerleri ile toprağın sulama yapılıp yapılmayacağı tespit edilir.
TOPRAK PH ÖLÇÜMÜ:
- Cihazın kutusundan çıkan cam prob ile toprak pH değeri ölçülmektedir. Toprak ph değeri bitki yetiştirilmesinde, bitkinin beslenmesinde, bitkinin büyümesinde en önemli parametrelerden bir tanesidir. Bu sebepten dolayı toprak ph değerinin doğru ayarlanması çok önemlidir. 

SIVI EC ÖLÇÜMÜ (Sadece sıvı ölçümü yapılır) 
- Combi 5000 cihazının platinyum EC sensörü ile SADECE SIVILARDA sıvı iletkenliği ölçümü yapılmaktadır.
TOPRAĞIN ANLIK İLETKENLİK ÖLÇÜMÜ :
- Toprak anlık iletkenlik ölçümü; cihazın içerisinden çıkan sivri uçlu metal probu vasıtasıyla, AM (Activity Measurement) moduna gelerek ölçülür. Prob toprağa saplanır ve toprağın sıkışıklılığı, toprağın nemi, sıcaklığı gibi oranları göz önüne alarak toprağın anlık iletkenliğini ölçer. Elde edilen sonuçlar ışığında toprağın neye ihtiyacı olduğu anlaşılmış olur. Bitki toprağının değeri asla 0.1 AM' nin altına düşmemelidir.
Eğer değerler optimal seviyenin altına düşerse gübrelenmesi gerekmektedir. Saksılı bitkilerin sıvı gübre ile gübrelenmesi tavsiye edilmektedir. Yer örtücü bitkiler için Nitrat ve Potasyum içerikli gübreleme tavsiye edilir.

 
COMBİ 5000 CİHAZIN DİĞER ÖZELLİKLERİ

- Combi 5000 cihazı ile; bitki stoğunuzun beslenme durumu profesyonel ve hızlı bir şekilde belirlenebilmektedir.
- Bitki toprak değerlerinin kontrol edilmesi, bitkinin sağlıklı gelişim ve büyümesini etkileyen faktörlerdendir.
- Cihaz; son mikro işlemci teknolojiye sahiptir ve otomatik sensör tanıması vardır. Sensör takıldığnda menü değiştirmenize gerek yoktur, cihazın kendisi ilgili ayarı yapmaktadır.
- Toprakta ölçüm yapılmadan önce yapılması gereken en ÖNEMLİ iş; toprağın nemli olması ve en az 2 saat önce sulanmış olması gerektiğidir. 

- Combi 5000 cihazının yanında gelen ph 4 ve ph 7 solüsyonları ile kalibrasyon yapmak mümkündür.
- Kalibrasyon esnasında otomatik solüsyon tanıma özelliği, aynı zamanda yüksek bir işlem yapma konforunu sağlar.

- Cihazın İngilizce ve Almanca dil menüsü vardır.
- Cihaz kutusunun içerisinden çıkan kılavuzda bitkilerin olması gereken toprak pH, EC ve AM değerleri, bitkilerin latince isimleriyle bildirilmiştir. Latince tüm dünyada bitkilerde evrensel bir dildir.
- Combi 5000 cihazı ve diğer tüm aksesuarları; sağlam, dayanıklı alüminyum çantası içerisinde tarafınıza gelmektedir.
- Combi 5000 toprak ölçüm cihazı pakete dahil olanlar; Combi 5000 cihazı, pH probu, pH4 ve pH7 solüsyonları, EC probu, 1.4 mS ve 111.8 mS solüsyonları, AM elektrot (25cm), Dijital SMT sensörü, Zımba çubuğu, Şnorkelli sprey şişesi (250ml), Kullanım kılavuzu, Dayanıklı sert taşıma çantası
 
TEKNİK ÖZELLİKLER
pH ölçüm aralığı : 0 . . . 14 pH
pH hassasiyet : Ölçülen değerin 0.02 pH ı
pH çözünürlüğü : 0.01 pH
EC ölçüm aralığı : 0 . . . 200 ms
Nem ölçüm aralığı : 0% . . . 99%
Sıcaklık ölçüm aralığı : -20 ~ 80 °C
Toprak anlık iletkenlik ölçüm aralığı : g/L de 0-10 hareket
EC hassasiyet : Ölçülen değerin ±2 si
Sıcaklık hassasiyeti : ±0.8 °C
Nem hassasiyeti : ±2%
EC çözünürlük : Ölçüm aralığına bağlı olarak 0.001-0.01 mS
Sıcaklık çözünürlüğü : 0.1°C
Nem çözünürlük : 0.1%
Ekran : LCD ekran
pH kalibrasyonu : Otomatik solüsyon türü tanımalı 3 rakamlı kalibrasyon pH 4, pH 7 ve pH 10
EC kalibrasyon : Kalibrasyon değeri 0.084 / 1.41 / 5.0 / 12.88 / 111.8 mS/cm
Güç kaynağı : 9V pil

 

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Combi 5000 Toprak Ph / EC / Nem / Sıcaklık / Anlık İletkenlik Ölçüm Cihazı Toprak Nem Ölçerler kategorisinde bulunan markalı Combi 5000 Toprak Ph / EC / Nem / Sıcaklık / Anlık İletkenlik Ölçüm Cihazı ürününü, ister tek çekim kredi kartı ile, ister 9 taksite kadar, ister kapıda ödeme ya da havale/EFT ile satın alabilirsiniz. | BLQSZ456 Combi 5000 Toprak Ph / EC / Nem / Sıcaklık / Anlık İletkenlik Ölçüm Cihazı

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.